Nedräkning till CampMallorca

Förberedelserna inför CampMallorca är i fullgång. Det blir många timmar på trainern där det bjuds på både intervaller och tröskelpass samt cykelpendling till jobbet. Det gäller att bygga upp kroppen så att den orkar med att cykla varje dag i tio dagar på raken.

En förtrupp av guider åker ner redan den 5 april och sen vi andra ner den 8 april för att förbereda oss i två dagar innan gästerna kommer. Bara att få komma ner i värmen känns helt underbart och att jag dessutom får chansen att cykla med en massa trevliga cyklister gör det hela bara tusen gånger bättre.

Vi kommer att bo i Alcudia på hotell Estrella de Mar och sen cykla olika turer lite beroende på väder och vind allt mellan 60 km upp till 140 km per dag. Mallorca är så otroligt vackert så man glömmer nästan bort att man sitter på sadeln ibland. Bilden nedan har min vän och guidekollega Per Englund tagit.

cr-7

Första turen med gästerna kommer troligtvis att gå till Petra, en liten by mitt på Mallorca. Många cyklister kallar Petra för cyklisternas Mekka även om staden mest lever på sitt jordbruk och sina vingårdar. Staden är relativt liten och har runt 2800 invånare och grundades av araberna och har fått sitt namn av den jordanska staden med samma namn. Mer om den turen kommer givetvis om ca en vecka.

Så nu ska jag drömma vidare ett tag om Mallis innan jag ska lägga Rebuz och gå ner i källaren och riva av ett trainerpass. Tio stycken 30s intervaller (max) står på schemat med 180 s mellan och efter det ett pass med Fot och Ben styrka. Det kommer vara två trötta ben som kryper ner i sängen senare i kväll. Men det är jag värd :).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *