En helg med lite extra mmmm

Vissa helger är bara lite bättre än andra. Balansen infinner sig och man hinner med sig själv, familjen och huset utan att ens tänka på det. Denna helg har verkligen varit just en sådan helg, men lite extra mmm.

I fredagskväll så träffade vi Ingmarie och Anders efter jobbet för en kort simtur i Flaten. Det var rejält blåsigt så vi fick kämpa lite extra. Rebuz fick för första gången känna på hur det känns att simma mot och med vinden. På vägen ut var han så irriterad att han slog vågorna med sina paddlar (han är lite lik Colting när det inte riktigt går som han vill ;)) och på vägen in så sjöng han av glädje för att han flög fram. Det var så kul att träffa Ingmarie och hinna snacka lite. Hon ger så mycket energi och har en så skön inställning till livet.

Efter simningen åkte vi hem och grillade i det fina vädret innan det var dags att krypa ner i sängen då vi skulle upp tidigt dagen därpå.

Klockan ringde alldeles för tidigt på lördagen och efter en snabb frukost så åkte vi mot Ånga och Ångaloppet Familj. Rebuz var supertaggad i bilen och vi pratade hela vägen. Väl framme i Ånga så var det dags att göra sig i ordning för race och heja på de som körde det korta familjeloppet. Stötte på en rad goa swimrunners med deras barn. När starten gick så rusade Rebuz i väg i full fart och jag fick nästan svårt att hänga med. Det höll dock i ca 400m innan han sloknade. Sträckan fram till första simningen var sedan allt annat än harmonisk. När Rebuz sjunker ner så sjunker han djupt och han spenderade mer energi på att utrycka sitt missnöje än att ta sig fram. Jag kände mig som den värsta mamman. Jag försökte locka honom på alla möjliga sätt. När vi kom till skogen så blev han helt plötsligt glad igen och då kom det en hel del glada tillrop (dock varvat med “det är jättejobbigt, mamma”).

Första simningen gick jättebra och jag var så stolt över att han vågade crawla med huvudet nedanför vattenytan. Han har tidigare tyckt det var superläskigt, men på sista tiden har det lossnat. Humöret blev nu sakta bättre och bättre och när vi sprang mot målet var han riktigt glad (dock väääääldigt trött). Så fort vi gått i mål så blev han superglad och stolt som en tupp och då kändes det trots allt ok igen. Jag lovade mig själv att nästa år ska vi träna löpning mer innan och jag ska inte dra upp hans våtdräkt i starten. Resten av dagen slappade vi och jag fixade en hel del hemma samt var och hämtade min nya trailcykel, Lokiz, på TriSpot.

Söndagsmorgonen började med sovmorgon och en sen frukost innan vi stack ut och testade att köra MTB ihop för första gången. Rebuz har inte cyklat mer än några gånger. Det har inte funnits tid och utrymme till det och vi har inte riktigt fått in det i våra rutiner. Det var därför lite spännande att se hur han skulle klara att cykla lite längre och på skogsväg.

Det gick över min förväntan. Jisses vad stolt jag är. 16 km på asfalt, stig, skogsväg m.m genom sol och regn och inget gnäll. Detta kommer verkligen bli något vi kan göra tillsammans och vi har nu bestämt att detta ska bli vårt lilla fysmys på fredagarna. När vi kom hem tände jag upp bastun och det var grymt mysigt att sitta inne värmen med Rebuz och se regnet vräka ner utanför.

Så nöjd med helgen. Så mycket ny energi inför nästa vecka och väldigt mycket in på Rebuz&mamma-kontot. Det kommer bli en grym avslutning på sommaren och höst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *