En tekniknörds lyriska hyllning till TrainingPeaks

De som känner mig vet att jag gillar ny teknik och att jag brinner för mitt jobb där jag får vara med och förändra och förbättra företag mha IT. Det är nästan ännu roligare när jag får koppla ihop mitt teknikintresse med träningen. Idag har jag nästan blivit helt lyrisk över några enkla funktioner som kommer göra mitt liv så mycket enklare framöver.

Sedan en tid tillbaka så har jag börjat använda TrainingPeaks och göra mina egna träningsprogram där. Tanken är att jag i framtiden ska kunna coacha mina klienter därigenom men än så länge håller jag på att lära mig hur det fungerar. I TrainingPeaks kan man enkelt bygga träningspass, göra en bra planering samt följa upp sin träning. Passen kan jag sen synka in  i min Outlookkalender via webcal. Tyvärr så får man inte med tidpunkter osv utan enbart en notering att man tänkt göra styrka, löpning mm än så därför gör jag även en detaljerad kalenderplanering i Google tills vidare*. Om någon lyckats lösa det bättre så skrik till för då är jag idel öra. Innan så fick jag alltid min planering i olika excelark från mina coacher och det innebar en hel del admin genom att gå in och marker utförda pass, klistra in länkar från Garmin osv. Allt detta är nu historia.

Lösning på ovan är ganska enkel om man har en träningsklocka som TrainingPeaks har en app för. I mitt fall så använder jag en Garmin Forerunner 935. Till den finns det en TrainingPeaks app att ladda ner via Garmin Connect. Jag har även kopplat ihop TrainingPeaks med mitt Garmin Connect konto. Dessa två funktioner gör så att :

  1. Jag har alltid med mig min planering + mina träningspass i klockan. Jag behöver alltså inte lägga in dem i Garmin Connect mm. De finns alltid där
  2. Alla träningspass som jag genomför blir automatiskt uppladdade till TrainingPeaks och markerade gröna eller oranga (om jag slarvat). Uppföljningen blir grymt mycket enklare.

Idag hade jag planerat in ett styrkepass på en timme. Så fort jag hade stoppat klockan och sparat aktiviteten så fanns passet på TrainingPeaks och det kom en notifiering på klockan. Så grymt coolt. Så…byebye excel och en massa onödigt strul med Garmin Connect och Funbeat och välkommen TrainingPeaks 🙂

*detta är nu löst tack vare Stellan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *