Nystart

Efter en vår och sommar som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig så börjar saker och ting ordna till sig. Kroppen har repat sig efter operation och strålning och börjar äntligen svara på träning efter två år där ingenting hände. Jag menar verkligen ingenting. Jag kunde träna hur mycket som helst men det gick till en gräns och sen ingenting. Enormt enerverande just du men nu i efterhand fullständigt naturligt. Kroppen hade fullt fokus på att jobba med cancern och var helt enkelt inte alls med på noterna. Jag kunde springa hur många intervallpass som helst utan att den tog minsta notis.

Den 17/7 2018 var en speciell dag i mitt liv. Det var då jag fick besked om att den knöl jag upptäckte i januari 2018 var cancer och att den behövde opereras bort. Det är egentligen inte det fysiska som var och är jobbigt utan att man inser hur sårbart livet är egentligen. Värderingar ändras och man hamnar i någon sorts skum känsla som jag har svårt att sätta fingret på. Prio blir givetvis på att bli frisk men även funderingar på livet snurrar runt i huvudet. Vad är viktigt? Hur vill man leva? Vad är egentligen livet?

Någonstans mitt i livet har jag därför börjat tänka i nya banor och börjat forma resten av mitt liv. Träningen kommer givetvis fortfarande finnas kvar då jag tycker det är så otroligt givande och kul. Tankarna har dock breddat sig och jag har börjat tänka mer i termerna av hållbarhet. Dvs att jag vill leva ett hållbart liv utifrån hälsa och välmående, ekonomi och miljö och jag vill inspirera andra till att göra detsamma. Längre än så har inte tankarna kommit. Jag ska fundera vidare och se var det landar.

Huvudsaken är egentligen att jag är frisk igen, även om hjärnan inte är riktigt kurant än. Jag är fortfarande hjärntrött och har utmaningar med korttidsminnet, men jag mår mycket bättre denna vecka än förra så det går åt rätt håll. Träningen har hjälpt mig massor och jag är så tacksam att jag orkat och hållit ut. Jag är också så tacksam för allt stöd jag har fått från våra vänner. Alla har verkligen hjälpt till. Skickat små meddelanden, kommit hit och hjälpt oss osv. Helt ovärderligt. Utan er hade jag gått i bitar.

Så vad kommer mina tankar landa? Vi får se. Jag kommer hålla er underrättade via bloggen. För någon form av förändring kommer att ske framöver. Men vad det får vi se 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *