Nytt år, nya mål

Det senaste halvåret har bloggen fått stå tillbaka pga av att det har varit både mycket på jobbet och privat. Jag har helt enkelt inte haft energin att skriva. Det brukar vara det första tecknet för mig att balansen inte riktigt finns där, jag blir tyst och orkar helt enkelt inte formulera mig. Glädjen i att skriva försvinner helt enkelt.

2015 var ett ganska tungt år för mig. Ingenting verkade vilja klaffa fullt ut. Kroppen strejkade och i slutet av året fick både jag och Rebuz diagnosen glutenintolerant och mjölkproteinallergi. Jag kände mig tung och orkeslös och enormt trött. Från juni till september så var det lungorna och jag fick astmaanfall på astmaanfall och efter det så fick jag kramper i hela kroppen. Värst var magen som kunde lösa sig bara jag knöt skorna. Efter en månad av glutenfri kost så mår jag så mycket bättre. Alla låsningar i kroppen har lossat och jag är mycket piggare. Trots detta så levererade jag 30000 min triathlonträning förra året enligt plan, genomförde min andra Ironman i Frankfurt i 40 graders värme och strejkande lungor, en halviron på Mallis, Stockholm marathon, Amfibiemannen mm.

Livet har sina upp och nergångar helt klart men just nu så är fokus mer framåt och på året 2016. Den hör veckan så är mängdträning i fokus och därför så har jag idag spunnit på morgonen på Farsta Simhall och sen simmat när Rebuz har sin privat lektion för Marcos på kvällen. Just nu är jag bara så där skönt trött i kroppen som jag älskar att vara.

Det är nu tre månader kvar till den första tävlingen på Mallis och det känns riktigt bra. Simningen går från klarhet till klarhet, cykelbenen blir starkare och starkare och löpningen bättre och bättre. Det ska bli spännande att se vad jag kan prestera den 7 maj.

Min A-tävling i år är Nice den 5 juni. En tuff tävling, men som jag tror passar mig och mitt pannben.

Nytt för i år är att Rebuz kommer följa med både till Mallis och Nice och ska vara med på IronKids. Det ska bli superspännande att tävla ihop. Tyvärr verkar IronKids tävlingen i Nice vara samtidigt som Ironman så jag kommer inte kunna vara med när han tävlar. Lite egendomlig planering.

Efter Nice så blir det lite vila och sen ladda om inför Halvironman i Jönköping. Det är första gången som mina föräldrar kommer och hejar så det är lite nervöst.

I torsdags ändrades mina planer inför hösten. Jag och Göran vann en plats till Ö till Ö. Jag är fortfarande “förvånad”. Jag som ALDRIG vinner eller har tur. Men jag borde egentligen inte vara det för Göran är en riktig turgubbe.

Det ska bli enormt roligt att göra Ö till Ö med Göran. Han har kört tre gånger innan vilket känns tryggt. Vi funkar väldigt bra ihop och därför vet jag att vi både kommer att ha enormt kul och fortfarande prestera bra.

Så från juni till augusti kommer det bli mycket fokus trail och simning. Bl a så ska jag, Linn, Per, Daniel och Albert simma Forsbackarännet. Sen blir det nog mycket Drevviken och Hellas för mig och Göran. Upp och ner i vattnet. Träna med lina osv. Jag ser så i fram emot detta äventyr, för vad kan vara roligare än att springa och simma mellan Sandhamn och Utö?

Året kommer att avslutas med Halvironman i Thailand i kombination med ett träningsläger med min nya klubb Terrible Tuesday.

Detta kommer bli ett spännande år. Nu har det vänt och det känns så bra. Ja, nu kör vi. Rätt in i kaklet. För i år ska grunden läggas för att kunna kvala in till Kona.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *