Personlig tränare med inriktning konditionsidrott

Drygt 1,5 månad har gått sedan kursen till Endurance PT hos Konditionsidrott började och det har verkligen dragit igång i ett rasande tempo. Vi har redan hunnit med ett prov och innan dess många timmars studier i anatomi, näringslära, rörlighet m.m. Den första helgen tillsammans spenderade vi med att få en grym genomgång av alla delar av vårt skelett samt våra muskler samt deras funktioner. Linus, vår lärare, sa flera gånger under helgen att “anatomi är inte svårt det är bra mycket” och han hade rätt. Varenda ledig tid har jag spenderat med att repetera och memorera.  Det kommer ta ett tag innan det sitter helt, men stora delar börjar äntligen sitta.

Just nu är halvvägs genom helg nummer två tillsammans med Linus Johansson med temat Rörlighet. Jag har verkligen nördat ner mig innan helgen och lyssnat igenom alla poddar med både Linus och Tom Myers som skrivit Anatomy Trains. Jag har även hunnit med en massa TED talks m.m. Givetvis var det även studiematerial som skulle läsas och tittas på innan. Det är verkligen ett superintressant område och det känns som en stor förmån att få denna möjlighet. Igår och idag så har vi gått igenom de tester man kan göra för att testa en persons rörlighet. Vi har jobbat i olika par och det har verkligen varit en aha-upplevelse. Jag har under lång tid haft problem med min högersida och idag konstaterade jag att min högra höfts inåtrotation var kass och att det troligtvis fått en massa konsekvenser. Verkligen superspännande! Och så värdefullt att kunna erbjuda detta till mina adepter. Att kunna testa begränsningar i kroppen innan man kör ett träningsschema och kunna korrigera innan de blir skadade. En sådan skillnad i kvalitet!!

Många har frågat varför jag går utbildningen och ifall jag kommer att sluta jobba med IT. Det kommer jag inte, jag trivs så med det jag jobbar med, men jag vill kunna jobba som PT på delar av tiden. Jag gör det redan idag, men lite mer målinriktat och även vara med och utveckla rollen som personlig tränare inom konditionsidrott. Det finns gott om coacher idag, men jag vill inte bara erbjuda träningsupplägg utan även jobbar med mental och rörelseträning i tätt samarbete med andra duktiga i branschen. Målen kan variera från att må bra till att klara Ultratriathlon. Huvudsaken är att man har en vilja att nå ett mål och att vi tillsammans kan ta oss dit. På så vis kan jag utnyttja mina erfarenheter i mitt yrkesliv med mina kunskaper som jag byggt upp inom träning och hälsa de senaste 25 åren.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp i ottan i morgon. Dag 3 i Rörlighetsträning väntar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *