Riddarfjärdssimningen 2013

Jag blev en upplevelse rikare idag. Den var blöt, vågig, tuff och, som Askungen skulle sagt, … helt underbar!

Vaknade tidigt i morses och efter att ha kollat att alla vänner kommit i väg på Kalmar IM och Cykelvasan som de skulle så gled jag i en helt hemsk utstyrsel och begav mig ut i skogen med Tufze för en morgonpromenad.

När vi kom hem igen hade lilleman vaknat och vi åt grötfrukost och laddade inför dagens upplevelser, Rebuz inför sin playdate på Musikmuseumet med Rebecca och jag inför min blöta date med Riddarfjärden.

Efter att ha lämnat av en uppspelt och glad kille på Stureplan åkte jag ner till Rålis och starten inför Riddarfjärdssimningen. Som vanligt drabbades jag av en grym ångest; “Vad gjorde jag där? Jag kan ju inte ens simma! ALLA ser superproffsiga ut. Gahhhh!”

Som tur är hade jag fantastiskt sällskap av Matteo, Göran, John, Mats och Fredrik som alla log mot mig i överseende när min panik nästintill briserade.

Banan hade inte presenterats tidgare så det var först på morgonen som vi kunde se hur vi skulle simma, dvs från Rålis, ut med Norr Mälarstrand till en röd boj innan Stadshuset, 135 graders sväng mot söder till ett märke och sen åter igen. Det såg ganska kort och beskedligt ut…från land.

Efter lite strul med starten så kom vi i väg och jag simmade i något som kändes som evigheter innan jag rundade den första bojen. Det var strömt och vågit. Vansbrosimningen kändes som en “Walk in the park”. Navigeringen gick super upp till andra bojen. Precis vid rundningen och återsimningen så fick jag en gigantisk våg rätt in i vänster öra. Det kändes verkligen som en käftsmäll. Jag fortsatte simma men var lätt groggy och simmade i sicksack mot målet.

Det var en ganska tuff återsimning där jag till slut tog min in mot Kungsholms Strand igen då vågorna var ganska höga ute på Riddarfjärden. Jag misstänker att jag tappade ganska mycket tid pga det.

Efter 52:21 kom jag i mål och det är jag mycket nöjd med. Det betyder jag tog mig ca 50 m / minut (om jag inte ser till omvägen på vägen hem) och det är jag väldigt nöjd med.

Simmar jag så nästa helg så kommer jag slå min simtid från förra året med närmare 10 minuter och det vore superkul :).

Efter målgång mötte jag upp med Mats, Göran, Matteo och Fredrik igen och vi snackade i genom racet.

Riddarfjärdssimningen var en enormt cool och krävande utmaning och det kommer definitivt bli fler gånger :). Enormt kul att få möjligheten att träna i Stockholms underbara vatten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *