Runners Strength by Urban Tribes

Snart är det dags för premiär som ledare för en klass på SATS som går under namnet Runners Strength by Urban Tribes. Klassen riktar sig till löpare och innehåller övningar som är skadeförebyggande samt förhoppningsvis även medverkar till att man blir en bättre och snabbare löpare.

Det ska bli enormt spännande att möta gruppen på lördag. Jag kommer göra mitt yttersta för att leverera en kul och inspirerande klass. Lite pirrigt är det allt trots att jag har lett klasser i en herrans massa år. Nu börjar dock passet sitta bra och det lugnet börjar lägga sig.

SATS

Jag tycker det är en spännande utveckling och en kul satsning av SATS. Lite nyskapande att tänka samarbete och nätverkande även inom den sfären. Jag tycker personligen att gruppträning har stagnerat något under de senaste fem åren och det behövs lite nytänkande och ny kreativitet. Det kommer visserligen nya klasser, men alla har nästan samma tema.

Klassen passar mig verkligen som hand i handske. Rörelserna är funktionella och alla har ett syfte. Ni som känner mig vet hur jag triggar igång när något är målinriktat. Vi går igenom hela kroppen och hinner även med en hel del löpteknik. För mig med en svag höger höft så kommer det bli lite extra spännande att se om den kommer att utvecklas under perioden så som jag hoppas. Min utmaning under passet är inte styrkan utan balansen. Så fort jag försöker hålla höften rak så faller den in och knät tippar…

2015-01-06 17.11.10

Nu mot sängen efter ytterligare några timmars studier. Häftet börjar bli ganska nött vid det här laget ;). I morgon är en ny dag och då väntar jobb, ett simpass och en kvällstur på trainern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *