Seglats med Prinzen

Det är så underbart att bara glida fram på vattnet utan motorljud och bara höra vågornas skvalp. Bara att vara så nära naturen är magiskt.

Idag vara jag, Rebuz och Rufzen ute på vår premiärtur på Baggens med hissade segel. Det var en perfekt dag för det då det knappt blåste. Att Rebuz drev lite från vindöga när jag hissade segel gjorde ingenting och att motorn kärvade lite vid uppstart. Med tiden kommer allt att gå som smort.

2013-08-08 09.44.47-1

Även Tufzis var lugnare idag och kunde gå av och på framme i fören utan problem, eller rättare sagt, men mindre övertalning samt mild påfösning så gick det bra.

Några lärdomar från gårdagen hade jag tagit med mig och idag hade jag gjort några justeringar.

– Rebuz satt fast i en lång tamp när han var uppe på däck och kunde på så sätt röra sig mer fritt och slippa sin mammas nervösa förmaningar hela tiden
– Alla tampar var förberedda från start för återkomsten till Saltis
– Jag har ställt en låda i ruffen med bra att ha saker under färd så att jag enkelt kan komma åt den
– Rebuz vet vad en båtshake är 😉
– Kaffe i termos är ett måste, finns inget mysigare än en kopp på vattnet

Idag mötte vi även vår första säl. En enormt söt lite varelse.

Nu känns allt mycket bättre. Jag har koll på motorn, både hur jag lirkar igång den när den tjurar och hur jag underhåller den. Rullfocken gick inte hela vägen ut så det måste jag justera i morgon, men annars var det enkelt att hantera båda segel samt styra segelbåten själv. Det behövs visserligen nya lattor. De som hör till seglet glider ut för lätt och passar inte helt till seglet. Det kommer gå bra det här 😉 Det känner jag på mig.

2013-08-08 12.21.05

2013-08-08 12.21.26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *