– “Men när gick starten?” (Vansbrosimningen 2013)

Det finns garanterat en möjlighet att förbättra tiden till nästa år…för undertecknad missade att starten redan gått och tog det lugnt, simmade lite, fixade glasögonen….det tog mig sex minuter att förstå att loppet var i full gång :).

Morgonen började perfekt. Vi vaknade i tältet och lilleman vände sig om och slog armarna om mig och sa med världen sötaste stämma “Jag älskar dig”. Kan dagen börja bättre?

2013-07-06 19.57.43

Efter några minuter och en snabb surfning på den igenimmade iPhonen så började vi åla i oss kläder och sen bege oss mot frukosten inne på Folkets Hus. Vilken frukost! Jätteimponerad! Jag kommer garanterat bo där igen nästa år :).

Proppmätt och laddad gick vi sedan till tältet och jag packade om och sen begav vi oss mot starten. Sa hej då till Eva och lilleman vid centrum och gick sedan ner till start. Kom farm ca 30 minuter innan start och tog det relativt lugnt. Det kom fram en reporter från TV4 och de gjorde en intervju. Spana in länken nedan efter ca 1:18 så finner ni ett bekant ansikte.

http://www.tv4play.se/program/sporten?video_id=2392241

Jag har även laddat upp intervjun på Youtube 😉

Efter lite uppvärmning så gick vi igenom incheckningen och sen gick vi ner till starten. Det var någonstans där som jag inte riktigt hängde med. Jag var helt inställd på att det skulle vara en smäll eller i alla fall en startsignal och när vi gick ner i vattnet tog de flesta det lugnt. Jag var därför övertygad om att starten inte hade gått. Alla simmade lugnt bortåt och jag passade på att fixa glasögonen, spana in omgivningen osv. Så dum jag känner mig nu….

Efter sex minuter insåg jag…Starten har gått! Nu är det bäst att sätta fart. Jag började simma och frisimmade mig mellan alla bröstsimmare. Det var förvånande lite simmare som crawlade.

Det gick enormt smidigt ner för Vanån och jag var inte det minsta trött vid vändningen. Bra tempo, teknik och andning. All simträning har givit effekt. När jag kollar in resultatet från min Garmin så hade jag en kadens på 29 (dvs Mickes råd “öka farten” är högst relevant :)) men jag har samma tempo i medströms som i motströms. Dvs hade jag sluppit sicksacka nedströms så hade troligtvis hastigheten varit högre. Det ska bli kul att efter nästa års lopp kunna jämföra resultatet.

Vid vändningen kunde man känna en markant temperaturskillnad och jag blev lite kall i fingrar och tår. Det var inte alls lika motströms som jag hade förväntat mig och mina simpass i Drevan har gett resultat. Jag la mig enormt otaktiskt till vänster utmed linan, men jag föredrog att ligga där mot att ligga och pressa mig mellan de som bröstsimmade. Där kunde jag ligga och pressa själv och jag fick ett riktigt bra träningspass för axlar, ben och armar.

1:00:30 gick jag i mål. En OK tid men det finns garanterat förbättringspotential till nästa år och då ska jag se till att starta i den seedade gruppen så att man har möjlighet till drafting och slipper hårda kickar i magen. Det ska bli spännande att se hur mycket jag kan förbättra min simning under sommaren och resultatet på Stockholm Triathlon.

2013-07-07 21.49.09-2

Det blir garanterat fler lopp! Det var verkligen ett urtrevligt! Stämningen runtom, loppet och det vackra landskapet.

Jag vill passa på att tacka Eva för ett fantastiskt resesällskap och för att hon hjälpte med med lilleman. Vi har haft en urmysig helg som avslutades med en nercabbad bilresa hem mot Stockholm. (behöver jag berätta att solen tog ;)).

1010075_10201045043161179_2138487763_n

 

PS. Skänker även en tanke till den man och hans familj som tyvärr avled under årets Vansbrosimning. Jag kan inte riktigt sätta ord på mina känslor kring detta. Det är så tragiskt DS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *