Två lopp på en dag

Det har varit en riktigt lång men härlig dag idag. Den började lite innan kl sex i morses med frukost, hundprommis och den sista packningen inför dagen. Sen åkte vi mot Sollentuna och Benita och Lars som hade lovat att hjälpa mig med Rebuz under dagen.

Vid 8.30 var jag på väg in mot stan igen och lyckades hitta en parkering drygt 100m från starten i Rålambshovsparken. Efter registreringen gick jag en sväng och sen blev det mingel med klubbkompisarna innan start.

Insimningen på Riddarfjärdssimningen är ganska kort, max tio minuter om man är bland de första att hoppa i vattnet. Jag hann dock kör ett par repor innan start. Då jag tänkte få så mycket Ironman träning som möjligt så la jag mig nästan längst fram mitt i gyttret. Jag ville helt enkelt få en tuff start.

Jag drog i väg i polo och efter ca tio meter så gick det att lägga ner huvudet och dra på. Jag kom in i bra tempo ganska snart och satte sikte mot den första bojen. Efter ca två hundra meter fick jag en känga rätt i huvudet av en bröstsimmare. Jäklar vilken smäll. Glasögonen stack och jag kände mig lätt mörbultad. Som tur var sitter mina “dykmoves” i ryggraden och jag fick tag i glasögonen och fick snabbt på dem igen och kunde dra i väg igen. Tyvärr hade jag inte fått på dem helt rätt så det blev några kortare stopp till innan jag kunde köra på helt obesvärat igen. Rundade så småningom den första bojen och satte av mot pontonen och bort mot bojen vid Stadshuset. Simningen kändes enormt bra och när jag rundande den andra bojen och vände ut i Riddarfjärden så tändes hoppets stjärna om en rimlig tid trots smällen i början. Rakan in mot starten är lång, mycket lång, och det var en lång stund som jag undrade om jag rörde mig framåt över huvudtaget. Portalen såg fortsatt liten ut och jag kämpade på i vattnet.

47:38 stod det på uret när jag klev upp ur vattnet och det är jag enormt nöjd med. Det är drygt fem minuter bättre än förra året och ett litet betyg på att simträningen har givit resultat. Om jag klarar att hålla samma tempo under Ironman så skulle jag komma in på 1:12 och det vore ju helt fantastiskt. Nu tror jag nog att det är lite väl optimistiskt, men det finns hopp om en rimlig tid i alla fall 🙂

Efter loppet träffades vi ett stort gäng från SCT och hade picnic. Jag formligen älskar vår klubb och att det är så många underbara människor och spännande personligheter. Vi blev kvar tills regnet tvingade i väg oss vid 12.30 och då åkte jag och Peter hem till honom för att han behövde lite datorsupport.

När det väl var klart så drog jag på mig löpardojjorna och sprang in till stan och sen vidare mot Bergshamra för att möta upp Benita, Lars och Rebuz. Målet för löparpasset var att hålla lågt tempo och hålla på länge för att bygga upp styrkan och uthålligheten inför Barcelona.

Det var en nöjd och glad kille som mötte mig som hade haft en fantastisk dag. Det värmde så i mitt hjärta och jag är så oerhört tacksam för att jag lärt känna dessa goa Norrlänningar och att Rebuz och Alexander är så bra vänner.

Rebuz och jag åkte sedan in till stan och styrde kosan mot Bysistorget och Rebuz lopp – Minimilen. Efter registrering och omklädning fick vi tid över ansiktsmålning innan starten gick.

2014-08-16 17.30.34

Minimilen är ett fantastiskt evenemang. Välordnat och väldigt barnvänligt och totalt stressfritt trots att det var så många barn och vuxna i omlopp. Rebuz var laddad och gav verkligen järnet rätt igenom hela loppet och det bådar gott inför Lilla Solsidan om ett par veckor. Jag menar inte resultatmässigt så klart utan att han tycker det är kul och vill springa.

2014-08-16 17.47.50-1

2014-08-16 17.47.51

Jag behöver nog inte berätta att vi sedan var rejält trötta och längtade hem. Det var verkligen en heldag med full aktivitet. En riktigt kul dag och som gav en massa fina upplevelser och minnen. En dag att stoppa in energibanken och plocka fram en mörk höst dag när den behövs som bäst.

2014-08-16 17.48.52

IMG_1152-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *