Swimrunpodden

-“Hur kom du in på swimrun?” Vi är halvvägs in i intervjun för swimrunpodden och jag inser samtidigt som jag svarar hur mycket jag älskar sporten och hur snabbt den har blivit en naturlig del av mitt liv. Från den första gången när Per tog med mig ut på en träningsrunda med Daniel, Johanna och Joel till Ö till Ö har det gått tre år. Jag har inte tävlat så många gånger utan fokus har där legat mer på triathlon, men jag har lärt mig en hel del och det finns en massa mer att lära. Det är så mycket som fascinerar mig med swimrun; Att det är så enkelt, så nära naturen, obegränsat på många sätt och en ny sport som fortfarande kommer att utvecklas mycket framöver.

 

Nästa år kommer jag dela upp säsongen i två delar. Fram till juli är fokus på triathlon och Ironman Klagenfurt, där efter kommer jag bara fokusera på swimrun. Vi har inte så mycket inplanerat än men Niklas och jag är anmälda till LED (Loftahammar Endurance Race). Jag har avvaktat att anmäla mig till fler lopp innan jag vet om jag kommer med till Ö till Ö 2017 med. Det vet jag först i slutet av januari. Om jag inte kommer med så blir det nog minst två lopp till under slutet av augusti och september.

Uppdelningen visade sig fungerar hur bra som helst förra året. Det är så mycket enklare att få till en bra kvalitativ swimrunträning i kombination med semester med Liten. Jag kan sticka ut och simma i RO innan Rebuz vaknar och sen springa på eftermiddagen i Paradiset med Rufz. Därimellan kan vi ta båten ut till Krokodilbadet eller bara hänga hemma i trädgården att njuta av lugnet i RO. Precis som det ska vara på sommaren. Lite av varje. en skön balans mellan träning och bara vara. I sommar kommer dessutom Rebuz kunna vara med mig och köra swimrun och vem vet kanske Rufz vill vara med en sväng även i år. Kombinationen mellan att simma och springa gav helt fantastiska resultat på honom. Tänk att en så gammal man kan bli så stark och smidig.

Det ska bli spännande att höra vad Swimrunpodden fick ihop av vårt lilla snack. Och ärligt sagt så ska det bli ganska läskigt med. Att höra mig själv hör inte till favoriterna. Samtidigt är jag enormt glad att Jonas och Annelie ville mig som gäst. Många känslor på en och samma gång. Så håll ögon och öron öppna och har ni frågor kring något vi pratar om på podden så finns jag som vanligt här och älskar att svara :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *