Uppgradering av hemmagymmet

Jag blir sjukt oinspirerad av att gå på gym, speciellt på sommaren. Det är helt enkelt min miljö.

Istället älskar jag att rigga mitt eget gym hemma och är det fint väder så flyttar det ut på verandan. Det är inte så avancerat, förut bestod det av band, en yogamatta, en pilatesboll och en kettlebell. Nu mer har jag utökat antalet redskap med det dubbla. Inte för att det egentligen behövs för det finns oändligt med rörelser där man kan använda kroppen som motvikt.

De redskap som i veckan flyttade in är ett TRX band som jag kan använda både inne och utomhus. Helt suveränt för bla överkropp och core. Jag köpte även en boll med handtag på 7 kg. Båda har jag köpt på Gymgrossisten då de har riktigt bra rabatter och erbjudanden om man är trogen kund. Dvs inte en jättestor investering men nu har jag verkligen möjligheten att variera mig. Det finns enorma möjligheter bara med TRX banden, det gäller bara att välja ut de övningar som verkligen ger den förändring som man är ute efter och göra en plan och följa den.

Jag vet att för många är det inte bara att köra. Hjärnan låser sig och man står stirrar dumt på sina redskap. Det är ju inte så konstigt att efterfrågan på PT på gymmen i Stockholm exploderat. Jag tänkte därför posta lite övningar då och då här på bloggen och ibland kanske det kommer ett och annat träningspass som är enkla att få till hemma.

Idag fick jag till min stora glädje med mig Rebuz. Vi alternerade och jag visade honom några övningar och del hittade han på själv efter att ha fått några enkla minnesregler. Han skulle tänka på vilken muskel som jobbade och att han verkligen blev trött av det han gjorde. Det var verkligen inspirerande att se på vad han hittade på.  Dessutom tyckte han att det var kul och vi gjorde det ihop så det lär bli flera gånger. Tänk vad det värmer en mammas lilla hjärta :-).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *